Jouw webtekst is goed gecontroleerd op taalfouten. Want met een foutloze tekst kom je beter, betrouwbaarder en professioneler over. Maar komen je verhaal en boodschap ook over zoals je bedoelt? Is de vorm en inhoud ook werkelijk in lijn met jouw bedrijfscultuur?

Groeimomenten

Het schrijven van webteksten is voor veel zzp’ers, freelancers en ondernemers in het kleinbedrijf een bron van twijfel. Een lange weg van schrijven, schrappen, herschrijven en vroeger of later toch weer twijfelen. Want groei in je bedrijf verandert je focus en accenten. Je ontdekt duidelijker de kwaliteiten waarmee jij je onderscheidt. Je merkt welke doelgroepen jou nodig hebben en hoe je die mensen het beste kunt benaderen. Groeimomenten veroorzaken gaandeweg ook ‘fouten’ in je website. Maar zelf ben je daar al snel blind voor. Jij hebt er ook geen tijd voor, want je bent net lekker bezig met groeien.

5 groeitips voor je website
  • Zet periodiek (bijvoorbeeld maandelijks) een afspraak met jezelf in je agenda om je webteksten nog eens kritisch te lezen. Het is immers voor veel klanten de eerste kennismaking met jou. Check ook gelijk of alle links nog goed werken.
  • Lees eens eerst de onderliggende pagina’s. Door altijd vanaf de homepagina te starten word je blind voor foute informatie op het einde. Terwijl jouw bezoeker daar misschien juist begint met lezen.
  • Vraag na iedere opdracht of je klant een referentie op je LinkedIn-pagina wil geven en vraag gelijk even wat hij van jouw website vindt. Misschien heeft hij nuttige tips voor verbeteringen.
  • Vraag een collega-ondernemer of vaste klant om eens op ‘uitwisselingsbasis’ kritisch naar elkaars websites te kijken. Met de bedoeling om ervan te leren.
  • Kopieer je webteksten eens naar een Word-document en laat de spellingcheck eroverheen gaan. Denk ook aan de koppen en subtitels.
Quickscan

Wil je een quickscan van je website en snel doeltreffende tips voor betere teksten?
Blijf je toch twijfelen over je teksten, schrijfwijze en of je boodschap wel goed overkomt?

Schrijf je dan nu in voor de workshop van Team Tekst & Taal en leer in één ochtend hoe je zelf betere teksten schrijft en succesvoller wordt met je website.

Meer info: https://teamtekstentaal.nl/home/jouw-tekst-helemaal-goed/

Alvast bedankt voor het delen!

Is jouw webtekst foutloos? Zie deze 5 tips:
Getagd op: